lørdag 17. juli 2010

Trening i varme...

Puh! Vi skal ikke klage på varmen, for det er jammen ikke mange dager i sommer som faktisk har vært shortsvær! :-) Men varmt var det, og det merkes selvfølgelig på energinivået på hundene. Trent har vi gjort likevel - er jo viktig å trene i varme og.. :-)

Kjørte først stå under innkalling, dvs frivillig stå på musematte og med belønning bak henne (kattemat servert av Per-Eirik :-)). Per-Eirik kom seg på 10 m avstand til matta, men jeg kom kanskje til 5 før jeg måtte minske igjen og avsluttet på ca 3 m. Ikke helt fornøyd, men men. Vi kommer vel sikkert dit tilslutt likevel :-)

Andre runden så kjørte vi hopp over hinder (lavt.. 30 cm) med apport, dvs kun tilbakehoppet. Hanne var hjelpefører og hun serverte apportbukken rett forran henne. Vi kjørte rett frem x 3, før vi beveget oss ut til venstre (Fannys venstre) x2 og så til høyre x2. Høyre er vanskeligere, men hun hadde alle rett her og, så da stoppet vi :-) Kjørte så noen utgangsstillinger før vi gikk over til frivillig ligg, og etterhvert frivillig ligg å bli. Veldig fornøyd med ligg og bli - fikk beveget meg både bakover, til begge sider, rundt henne, over henne, gå ifra med ryggen, snurre rund (jeg assa..) osv. Hun låg veldig fint hele tiden! :-)

Runde nr 3 så ble det hopp over hinder igjen. Samme høyde da det er så varmt ute, og jeg uansett bare vil ha det at hun skal gå mellom hinderstøttene, men denne gangen så la Hanne apportbukken forran henne slik at Fanny måtte plukke den opp før hun hoppet og kom til meg. Kjørte 3x rett frem, 2x venstre og 9x høyre. Til høyre så fikk hun rett, feil, rett, feil, feil, rett, rett og rett, så vi var vel ikke akkurat på 80% når vi stoppet, men valgte likevel å stoppe siden det var varmt ute, og hun faktisk hadde riktig de siste gangene. Etter den første feilen så var hun veldig flink på hoppet til meg. Såg ut som om at hun sku bare gå rett frem, men ca 1 m forran hindret så ser hun på det og vinkler av for å hoppe over det istedet! :-) Flinke jenta! :-) Bare synd at hun så feilet igjen, og det faktisk 2 ganger, slik at vi måtte gå litt nærmere for å få henne å lykkes.. Men hun lyktes, så da økte vi avstanden bittelitt igjen, og her lykkes hun fortsatt 2 ganger så da avsluttet vi bare :-) Hadde ikke noen kriterie ang fart, like så godt det i denne varmen... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar