onsdag 28. juli 2010

Enda mere jakt! :-)

Ble en ekstra dag jakttrening sammen med Margareta før hun kjørte hjem til Kiruna igjen :-) Idag har vi trent på enkelmarkering ved vann, og dirigering ut på land.

Første økten kjørte vi på A10, og vi kjørte enkelmarkeringer. Det hele foregitt mot vann, og planen var å flytte dummyene fra land til vann, og at vi på den måten sku få bort 'slippe dummyen for å riste seg'.. Og vi hadde veldig fin fremgang, kjempefornøyd og ser at dette kan være veien å gå! :-) Kjørte først 1 dummy på land (ca 2 m fra vannkanten), og så 2 dummyer helt ved vannkanten. Disse fungerte helt topp, og Fanny apporterte og avleverte akkurat slik som hun skal. Så ble det vann (ca 1 m ut) og med plask så knaller Fanny... Nytt forsøk på samme sted, og hun sitter pent å venter tils hun får 'apport'. Kjører neste dummy kommer enda litt lenger ut (ca 1.5 m), men fortsatt ikke så mye at hun må svømme. Denne takler hun også helt fint - flinke jenta :-) Dummy nr 6 er ca 2 m ut, og Fanny må nå bli helt våt, men kun så vidt svømming. Går bra. Dummy nr 7 enda litt lenger ut, Fanny kaster seg uti og her får vi problem med avleveringen... Dvs hun kommer opp av vannet og rister seg. Slipper dummyen og rister seg litt til, og Margareta stjæler dummy slik at det ikke er mulig å få noen.. Fanny ser litt rart på Margareta, og springer direkte til meg. Dummy nr 8 går bra, samme lengde ut på vannet, men denne gangen så hopper ikke Fanny i med et plask. Hun tar den fint og kommer rett inn uten å riste seg før hun avleverer. Dummy nr 9 er også litt uti (ca 3m), og her knaller Fanny men Margareta tar den fra henne i en gang hun kommer opp fra vannet. Blir ikke noen belønning for knalling... Vi prøver igjen, og denne gangen så venter hun pent, og avleverer like pent :-) Dummy nr 10 går også fint, men også denne gang kaster Fanny seg uti vannet. Nå slipper hun ikke dummyen ved vannkanten, uten kommer mot meg men skjærer av litt før for å så stoppe å riste... Vi prøver på nytt, samme avstand på dummy, og det går mye bedre denne gangen. Siste dummyen går også helt perfekt, så vi avslutter på den :-)

Runde nr 2 så kjører vi bare 5 dummyer, og vi begynner i en gang i vannkanten. Fanny oppfører seg veldig bra - ingen slipp eller risting, men knaller også denne runden en gang.. Vanskelig å være i ro når ting blir kastet i vannet assa!! :-) Ingen av disse gangene kaster Fanny seg ut, og jeg trur jeg ser et aller så lite mønster med risting og dårlig avlevering.. De ganger Fanny feilet med at hun slipper den å rister seg, så har hun nemmelig kastet seg ut i vannet. Så kan se ut som om at hvis hun bare springer ut i vannet og svømmer å henter den, så lar hun også vær å riste.. Har dog ikke testet ut teorien, da jeg helst vil at hun skal unngå å slippe/riste, så vi prøver å legge det opp til at hun skal lykkes istedet.. :-) Skal fortsette å jobbe på denne måten, med først litt land markering, før den går kort ut i vann, så ser vi hvis vi får jobbet bort den slippe/riste seg helt tilslutt :-) Veldig fornøyd med fremgangen hennes ihvertfall, hun var flink! :-D Og ikke en lyd har det vært i henne idag, tross at hun har hatt vannarbeid! :-) Kjempefornøyd med det og! :-D

Så kjørte vi til skogen for å kjøre litt linjedirigering ut igjen. Var på en traktorvei (der vi egentlig bruker å gå blodspor..) og dummyene sku være synlige for å få henne rett ut. Begynte på 10m og det gikk fint. 15m gikk også bra, men så begynte Fanny å søke.. Og ikke etter dummy, men etter noe helt annet.. Og det var helt tydelig noe veldig interessant hun hadde i nesen, for hun sprang mye å snuste, og hørte overhode ikke etter når jeg prøvde å rope henne inn. Ja ja. Inn kom hun tilslutt, og rett i bilen bar det. For sånt tøv skal vi ikke ha når vi trener! :-) Margareta sku så kjøre med Leo, men også han ville bare snuse og ikke jobbe, så han fikk og pause i bilen. Spent var vi på å se hvis pausene hadde hjulpet, eller hvis vi måtte byte plass.. Men flotte Fanny skjerpet seg (hvilket også Leo gjorde, så timeout hjelper! :-)), og vi fikk 5 fine dirigeringer ut på 10,15,20 og 2x25m. Fornøyd med de! :-)

Det har vært 3 flotte dager, og både jeg og Fanny har storkoset seg :-) Det er utrulig artig med jakttrening, og noen ganger så lurer jeg på hvis det er så lurt å trene så mye ulike ting som vi gjør hele tiden.. :-) Vi kommer oss jo så sakte fremover :-) Hadde vært enklere hvis vi bare hatt en gren å konsentrere oss om liksom.. :-) Men men. Det viktigeste er jo at vi har det gøy når vi trener, og det har vi så absolutt! :-) Akkurat nå så kjenner jeg meg veldig inspirert til å trene videre på jakten, men vet jo at vi må trene litt mer flying, og ikke minst lydighet, nå fremover sånn at vi kommer oss litt videre på runderingskurset. Men rundering er også morsomt, så det går jo helt fint det :-) Lydighet, spesielt bli-øvelser som vi faktisk sliter med, er derimot ikke like morsomt, men vi må jo få inn både sitt- og ligg og bli snart... Trenger det både i jakten, bruksen og LP!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar