tirsdag 27. juli 2010

2 dager m jakttrening :-)

Både igår og idag har vi trent jakt for alle pengene, og både jeg og Fanny storkoser oss! :-) Igår var det knallvær, så det er faktisk første gangen jeg blitt solbrent for i år :-D Idag har det vært overskyet, litt regn og mye mygg, men flott dag likevel :-)

Mandag, 1:e økt, Steiland: walkup
Kjører walkup sammen med Leo, siden han vil ha en hund å gå sammen med. Fanny har litt lyder i begynnelsen men blir bedre. Walkup er mye artigere enn sitt og bli! :-D Får 4 markeringer, der hun markerer 3 stk bra. Den andre ser hun ikke da hun ser mye på meg (belønner når hun er stille..), men søker godt. Finner ikke dummyen i gresset, men derimot en i haugen hos Line.. :-)

2:e økt, Steiland: sitt og bli
1) sitt i front: RRRRR
2) går 3 m unna: RRRRR
3) går 5 m unna, 5 sek: RRRRR
4) går 10 m unna, 10 sek: RFFRF
5) går 10 m unna, 5 sek: RRRRR
6) går 15 m unna, 5 sek: RFFRR

Fornøyd over fremgangen, tross litt feiling. Hun feiler på tiden, og ikke på at jeg går ifra henne så det er greit :-)

3:e økt, Steiland: walkup m skudd:
Andre walkupen er med skudd, og Fanny blir veldig giret når vi prøveskyter først. Mye lyder, men roer seg så ned slik at vi får prøvd walkupen. Første markeringen m skott går til Leo, hvilket egentlig er litt uheldig siden Fanny faktisk har vært stille.. Etter første markering så blir det veldig mye lyd, så vi forlater feltet og trener ro ved siden istedet.

4:e økt, Steiland: Sitt og bli
1) sitt i front: RRRRR
2) går 3 m unna, 2 sek: RRRRR
3) går 5 m unna, 5 sek: FFRRR
4) går 10 m unna, 5 sek: FRRFR
5) går 5 m unna, 5 sek: FFRFF
6) går 1 m unna, 2 sek: RRRRR
7) går rundt henne: RRRRR
8) går 5 m unna, 5 sek: RRR
9) går 10 m unna, 5 sek: R

Ikke like fornøyd akkurat... Fanny feiler nå i en gang jeg forlater henne, og det er jo akkurat det som vi har slitt med :-S Lite motivert hund til å trene sitt og bli, og egentlig veldig lite motivert fører og... Så vi fortsetter bli-øvelser hjemme i hagen vi.

5:e økt, ved A10: Markering på andre siden av vann
1) Dummy kastes på land på andre siden av 'elven'. Tanken er at Fanny skal svømme over og hente dummy, for å så svømme tilbake igjen.. Det fungerer ikke så bra. Fanny trur at dummyen ligger i vannet, og leter fortvilt ved vannkanten. Dummyen blir kastet til strandlinjen slik at hun skal lykkes (ikke sjakktrekk..). Fanny ser dummyen og tar den, men vet ikke helt hva hun skal gjøre etterpå. Bærer den litt, slipper, rister, går litt og tar den så tilslutt og svømmer tilbake til meg.

Fanny lurer på hva i svarte hun skal gjøre nå?!?!

2) Dummy kastes i vannkanten. Fanny svømmer over, tar dummy og går opp på land. Samme runde som sist gang, men velger tilslutt å springe tilbake over brua - uten dummyen.

3) Dummy kastes i vannkanten. Fanny svømmer over, tar dummy og går på land. Slipper dummy og rister seg. Etterhvert så tar hun den og svømmer tilbake med den.

4) Dummy kastes lenger ut i vannet, men Fanny går likevel opp på andre siden og tøver. Avslutter med den, da jeg ser et mønster som vi ikke vil ha... Litt irritert over meg selv da hele øvelsen er lagt opp alt for vanskelig i en gang... :-S Skal være flinkere neste gang vi skal trene dette, og begynne på kort avstand i vannet, for å så øke tils vi er oppe på land på andre siden. Ikke tvertimot som vi gjorde nå.. :-( Bare tull, men ikke Fannys skyld - dårlig planlagt trening! :-/

6:e økt, ved A10: Enkelmarkering på myr
Line er dummykaster og vi trener på enkelmarkering på myr. Fanny går ut fra vei, gjennom ris og over myrvann før hun kommer på myren. 10 dummyer blir kastet (en og en), og jeg synes at hun var veldig flink:-) En dummy finner hun ikke, så kaller henne inn igjen for å kaste ut neste. Etter alle markeringer er ferdig så sender jeg henne ut på søk, og da finner hun den manglende dummyen ganske kjapt :-) Flinka! :-)


Fanny på tur ut på enkelmarkering, finner dummy og springer inn igjen :-)

Tirsdag, 1:e økt, Steiland: dirigering ut
Vi bruker en traktorvei for å få hjelp til å springe rett frem.
1) Dummy er lagt ut på 30 m, synlig. Fanny springer ut, men går en bue innom Margareta først som er fotograf. Henter dummy og kommer med den.
2) Dummy er lagt ut på 35 m, synlig. Springer rett ut, men denne gangen så drar hun til Line (som er den som legger ut dummyene..). Avbryter, og Line plukker dummyen.
3) Prøver igjen, samme avstand. Går da fint - rett ut og rett inn igjen :-)
4) Dummy er lagt ut på 40 m, synlig. Avbryter da hun knaller.
5) Prøver igjen på 40 m og denne gangen går det fint.
6) Dummy lagt ut på 50 m, ikke synlig fra start men vises når hun kommer springende. Fanny går rett ut men ved ca 35 m så skjærer hun ut til venstre og går over i søk. Avbryter.
7) Minsker til 40 m igjen, og da går alt helt fint.

Har nok gått litt for fort frem, så skal terpe litt mer på kortere avstand før dummyene begynner å bli usynlig fra start.

Økt 2, Steiland: dirigering ut
1) Dummy lagt ut på 20m, synlig. Går fint - bra fart! :-)
2) Dummy lagt ut på 25m, synlig. Perfekt - bra fart! :-)
3) Dummy står synlig på 30m. Fanny springer rett ut og rett inn :-)
4) Dummy står synlig på 35m. Perfekt :-)
5) Dummy står synlig på 40m. Fanny er dyktig jente og springer rett ut, plukker opp og springer inn igjen. Kjempefornøyd m farten! :-)


Fanny har fin fart og springer rett ut på andre runden. Og rett inn igjen etter hun har plukket dummyen! :-)

3:e økt, Steiland: Ikke bytte dummy
Tanken bak det hele er å lære de til å ikke bytte dummy. Dvs at uansett hvis de kommer på en dummy på vei inn igjen etter å ha funnet en, så skal de ikke bytte dummy. Vi kjører etter gårdsvei m gress, der Line kaster dummy som Fanny springer ut på markering. Margareta kaster dummy nr 2 etter at Fanny passert henne, slik at Fanny på tilbaketuren plutselig kommer over en ny dummy... Fanny er ikke dummere enn at hun husker dette fra i fjor, og ser både på Margareta og den nye dummyen på tur inn, men velger å springe inn med den første. Andre markeringen springer hun faktisk høygresset inn.. :-) Kjører 5 markeringer på denne måten, og Fanny bytter ikke dummy en eneste gang - flinka :-)

4:e økt, Steiland: Enkelmarkering
1) Første er med skudd. Fanny begynner å pipe noe voldsomt etter skuddet, så tar å setter henne tilbake i bilen. Hun får ligge der en kort tid (1 min?) og tar så ut henne for å sende henne ut igjen. Hun har stålkontroll hvor dummyen ligger, og springer rett på å henter den i en gang. Og nå uten noe lyd i det hele tatt :-)
2) Enkelmarkering uten skudd. Fanny knaller i en gang Margareta begynner å skal kaste, så vi avbryter og prøver igjen.. Andre gangen så går det bra. Fanny sitter godt, uten lyd :-) Har memorert dummyen godt og henter den i en gang.
3) Enkelmarkering der Fanny først må springe gjennom ris. Hun knoter litt med å huske den (er mye vanskeligere med ris som man må springe gjennom først..), men søker i rett område og finner den tilslutt.
4) Enkelmarkering på samme plass som sist. Fanny finner den fortere denne gangen :-)
5) Enkelmarkering på samme plass, men kastet fra et annet hold. Fanny springer denne gangen utenom riset ut, og har litt vanskeligere igjen for å finne den men søker i rett område,og finner den tilslutt. Springer gjennom ris tilbake - fin avlevering :-)

5:e økt, A10: Feltsøk
Vi kjører feltsøk på myren med 7 dummyer. Fanny søker veldig bra, spesielt imponert over søkemønsteret på siste dummyen! :-D Dekker feltet godt, og jobber flott i tung terreng. Kjempefornøyd! :-)Alt i alt, veldig fornøyd med 2 dagers flott trening. Noen tabber har JEG gjort, Fanny har oppført seg veldig bra. Fikk til og med en liten dirigering ut i vannet (lekte med ballen, men så såg ikke Fanny hvor den landet..), og hun svømte faktisk rett frem også her, litt usikker men dog rett frem :-) Og fann ballen, så det lønnet seg fint det! :-D Deilig å bruke 2 hele dager til trening. Fanny har det helt topp, og er kjempemotivert når det gjelder jakttrening. Det er gøy!! :-D Blir litt forbauset hvordan hun kan synes at det er sååååå artig å springe å hente en dummy da, men det er MEGA artig iflg Fanny! :-D Har jeg sagt at jeg har verdens flotteste hund? :-D

3 kommentarer:

  1. Veldig inspirerende å lese treningsbloggene dine, Emma! Her e ikke mye overlatt til tilfeldighetan :-) Flinkingan!


    Lurer på en ting, hva er knalle? F.eks du har skrevet;
    "Avbryter da hun knaller"

    SvarSlett
  2. Knaller er det samme som å tjuvstarte :-)

    SvarSlett