fredag 20. februar 2009

Innkalling, budføring og litt av hvert :-)

Igår var det konkurranselydighetstrening, og vi startet treningen med å kjøre innkalling. Kjørte først 5 strake innkallinger som gikk veldig bra. Så kjørte jeg 2 hele kjeder med innkalling og stå,hvilket jeg og må si meg fornøyd med. Vi må trene mer på den kontante stoppen, men hun hadde grei fart både før og etter stå, og hun brukte ikke såå lang strekke (1,5-2 m kanskje). Ikke noe tull som hun har holdt på med her en stund.. Tilsist så kjørte vi ytterligere en ny strak innkalling, og den gikk også kjempebra! :-) Her har hun jo da tullet litt i det siste, og etter at vi har trent innkalling med stå, så har hun begynt å sakke farten (forventer stå) på halve strekningen - men det gjorde hun ikke igår! :-) Flink jente!! :-)

Etter innkallingstreningen så "stjal" vi Hanne litt, og kjørte litt budføring. Det har vi ikke trent på laaaang tid, og kun med Per-Eirik og Gunn Anita, så var spennendes å se hvordan det sku gå :-) Fanny har jo aldri trent med Hanne heller, Fanny er jo veldig enkel da.. Har du en godbit eller en leke, så trener hun gladeligen med hvem som helst :-) Hanne fikk først kjøre noen frivillige utgangsstillinger, så begynte vi med frivillig budføring mellom meg og Hanne på kort avstand. Fanny hadde litt vanskelig for å gå ut fra meg akkurat i begynnelsen, men gikk fint etterhvert :-) Vi begynte også å legge på kommandoen (hun har jo kommando på denne øvelse fra før av, men greit å kjøre litt frivillig først likevel :-)) og tilslutt så kjørte vi hele øvelsen med kommando. Avstanden på det lengste var vel 15-20 m ca tipper jeg. Flink jente og tusen takk til Hanne for at hun ville hjelpe oss!! :-)

Etter pause i bilen så ble det mye jåsstrening. Hadde ingen mål og mening om hva vi sku trene på videre, så ble litt sitt, ligg og stå under marsj, litt avstandskommandering og litt halsing. Merker godt at det er en stund siden vi har trent avstandskommandering og at vi har trent mye frivillig adferd i det siste :-) Fanny spratt opp og ned som en gummiball, og hadde i begynnelsen ikke tid å vente på neste kommando :-) Ble det ikke belønning i en gang etter hun gjorde det hun fikk kommando på, så prøvde hun noe nytt.. Men hun er jo grei da, og etter litt trening så kom hun plutselig på at "ok da, kanskje jeg ikke skal holde på å sprette sånn" og holdt posisjonene sine tils neste kommando ble gitt :-)

Inne på kvelden så trente vi bitte litt sitt og ligg forran, synkront med Selma :-) Det er litt vanskelig å trene begge to samtidig, men det går på et vis :-) Er som regel Fanny som får vente litt bare, siden hun foreløpig er kjappere ned enn Selma når det gjelder å legge seg ned. Selma er også lynrask ned, men det kan hende at hun må tenke seg om 1 sek før hun skjønte hva kommandoen er :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar