torsdag 21. mai 2009

Spor og budføring

Dagen idag har vi (inkl Benjamin og Maja) tilbrakt ute i skogen sammen med Stian, Siv, Tage, Hanne, Tor-Ivar, Eva-Liz og Vegard :-) Kjempekoselig!! :-)

Fanny har fått gå 2 spor, begge D-spor. Første sporet gikk hun i masse kratt, men det gikk helt fint likevel :-) Ved belønning på andre pinnen så surret hun seg derimot så mye fast i alt ris, at jeg bare måtte ta av linen og alt for å få fixet på det før hun ble satt på sporet igjen. Men det var jo ikke hennes feil - hun sporet godt, og plukket alle pinner godt :-)

Det andre sporet gikk kjempebra! Hun hadde behagelig tempo, var mye mer sporfast og plukket selvfølgelig alle 3 pinner meget flott :-) Hun sjekket litt ut, men det er enkelt å føle når hun bare sjekker ut sporet eller når hun faktisk har mistet det. Når hun sjekker så går hun ut og inn mens når hun mister det så ringer hun. Hun har heller ikke noe særlig trykk i lina når hun har mistet det så... Er jo greit at man begynner å føle hva hun faktisk gjør :-) Hun er også morsom, for flere meter før pinnen er der, så begynner hun å markere. Halen går og går, og hun søker enda hardere frem i linen :-) Jeg er ihvertfall ikke redd for at hun går over noen pinner, for hun har god kontroll på de enda hun noen ganger går et par meter ved siden av primærsporet. Pinner er gøy! :-)

Fikk også kjørt litt budføring med Eva-Liz som hjelper. Kjempebra å få trene med folk hun sjelden ser! :-) Fanny hadde kjempebra fart, men holdt på å slå ned Eva-Liz et par ganger med den fine innsitten sin :-) Hun svinger jo inn til venstre, og noen ganger så er hun ikke like flink til å beregne hvor hun faktisk lander i utgangsstillngen :-) Men men. Jeg må no bare flire. Nuller vi pga det, så får vi bare nulle assa! :-)

På lørdag er det vår første konkurranse i bruks, så jeg er spent på hvordan det går. Vi tar det som en treningskonkurranse, for å se hvordan en slik konkurranse foregår. Sporet bør gå greit (men hun kommer nok å få trekk for høy fart og uryddig sporing), budføringen går fint så lenge som at hun ikke slår ned den som tar emot henne :-) og lydigheten skal vel gå passe ok den og. Vi kan ikke gå forran i line (denne trener vi aldri), men de andre øvelsene kan hun sånn passe ok. Ikke noen tier, men.. Helt ok :-) Blir uansett spennende å se hvordan det går :-)

I morra må jeg få gått igjennom hele lydighetsprogrammet (husker jo ikke hvilke øvelser det er ens en gang.. :-S) og så skal vi til Brøstadbotn å gå spor på kvelden. Lørdagsmorran er det konkurranse med oppmøte kl 10 i Narvik.. Både gleder og gruer meg! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar