torsdag 21. april 2011

Jakttrening :-)

Idag har vi fått oss en runde med jakttrening :-) Gøy! :-) Vi har jobbet videre med 'ikke-lage-lyd' treningen, og den gikk veldig bra. Kjørte 2 økter, og kun et og en halv lyd hadde hun - dvs en pip og en sukk :-) Første økt så begynte vi på ca 4 m. PEK droppet dummyen rett ned, og Fanny fikk sitte. Ble belønnet uregelmessig med kjøttboller/pølser ved min side. Av og til så fikk hun apportere, og av og til så plukket Per-Eirik eller jeg den opp. Første (og eneste) pipen kom på 13 sek, og lengste perioden hun satt stille var i 30 sek. Etterhvert som hun satt trygt og stille, så økte vi vanskelighetsgraden, både i form av å kaste dummyen lengre og å lage lyd. En tjuvstart hadde hun, men ellers så oppførte hun seg veldig bra :-) Kjempefornøyd med den økten :-)

Økt nr 2 øket vi vanskelighetsgraden mer, med at Kalle også var ute på sidelinjen. Det ble dermed jeg som kastet/la ut dummy, mens Fanny og Kalle var på linja. Per-Eirik trente kun ro med Kalle (sladdertrening), så han fikk aldri apportere. Fanny fikk apportere av og til (de andre gangene hentet jeg den), og også her begynte jeg veldig nært med å bare legge ut dummyen, til å etterhvert avansere for å legge til både kast og lyd. Fikk en knalling også her, og det var når jeg sa 'Pang!' høyt. Antar at hun tok det for det samme som 'Jah!'. Når PEK sa 'Pang!' så holdt hun posisjonen. Er veldig fornøyd også etter denne økta, da vi ikke hadde mer en et sukk som lyd - og da kun en gang :-) 'Ikke-lage-lyd' trening hjelper :-) (og best av alt så koblet ikke Fanny det til den 'klar-ferdig-jah!' treningen som vi hadde forrige helg, hvor hun hadde masse lyd :-) Margareth hadde rett - Fanny er treningsklok :-)). Belønning var i hovedsak kjøttbolle/pølse også denne runden, foruten at hun fikk av og til faktisk hente dummyen, og at hun av og til fikk bollen som belønning. Flinke jenta! :-D

Tredje og siste økt så sku vi egentlig kjøre litt 'holde posisjon under marsj med forstyrrelser'-trening, men det ble så mye feiling her, så avbrøt den. Vi gikk istedet over til 'holde posisjon ved sitt med forstyrrelser' hvor Per-Eirik med en ball var forstyrrelse. Gikk veldig bra. Fanny hadde i løpet av økten 5 feil, dvs 5 ganger sprang hun frem til Per-Eirik for å være med å leke med ballen, men hun hadde desidert mange, mange, mange flere riktige så er kjempefornøyd :-) Vanskligst var det når PEK bøyde seg litt fremover (litt sånn lekeinvitaktig) og laget samme kastebevegelse som man gjerne bruker når man leker samtidig som han hisset litt med stemmen.. :-) Men han var flink til å passe ballen sin, så hun rakk aldri å stjele den fra han :-) Veldig god trening også dette. Moro å trene litt videre på jakttreningen - gleder meg tils vi kan begynne i skogen til sommeren :-) Er også godt å se at 'ikke-lage-lyd' treningen fungerer, så får vi bare kjøre på med flere forstyrrelser slik at når vi kommer ut i skogen/ved vannet til sommeren og alting blir enda mer moro, så husker hun at hun faktisk må være stille.. La oss håpe! :-)

Siste økta så kjørte vi også 3 'ikke bytte dummy'-runder, og det fungerte fint :-) Første gangen så såg hun på den nye dummyen som plutselig dukket opp på tilbakeveien, men hun valgte likevel å springe videre med den hun hadde så da ble det hipp hurra og belønning med ball :-) De andre to gangene viste hun ikke noen særlig interesse for den plutselig utlagte dummyen uten kom rett inn. Flinkeste jenta til ho mamma!! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar