mandag 13. juli 2009

Sporoppsøk og jakttrening

Idag har vi tatt et sporoppsøk. Gikk kjempebra :-) Men trur jeg må slutte å bruke kommando, for når jeg sier "søk spor" så kaster hun seg avgårde.. :-( Og den lina mi som ikke skal gi brannsår i hendene gjør det likevel assa :-S Planen er mao å kutte ut å si noe, og heller bare peke etter bakken fremover - da går hun mye roligere ut...

Etter sporoppsøket (som gikk bra. Hun sjekket ut litt til venstre først - 2-3 m kanskje - før hun snudde og gikk rette veien), så kjørte vi litt jakttrening etter veien. Det har vi ikke gjort siden i fjol, så det var morsomt! :-) Første gang så fikk hun se den siste dummyen bli kastet opp, men det blir alt for sterkt assa.. Hun sprang galant forbi de andre da, så det kuttet vi fort ut. Gikk tilbake til å ha 2 dummyer, men hun fikk ikke noen påvirkning på noen av de. Av enn eller annen grunn så fann hun ut at uansett så sku hun ut til den som var lengst bort, så slet litt med å få henne til å ta den første først.. Men gikk greit etterhvert. Med litt varierende resultat :-) Er ihvertfall greit å se hvordan hun jobbet i år kontra ifjol, og mange ganger hadde hun fine "rett frem for å følge veien og finne noe", mens noen ganger så slog hun ut i skogen og søkte i buer. Har ihvertfall en plan til neste gang ang hvordan vi skal gå frem, så blir spennende å se hvis det virker :-)
Det hadde jo vært artig å gå opp til en anlagstest i jakt i år. Får se hva jeg finner ut.. :-)

Har tatt opp blod, så i morra blir det å legge blodspor som jeg skal gå på onsdagen. Må jo trene litt blodspor og siden vi skal opp til prøve i august :-) Lydigheten som jeg sku trene hver dag nå i ferien har ikke helt blitt enda, men så er det jo egentlig bare første dagen idag så.. Og ja! Trente jo faktisk litt på hold fast i skogen og, med løsbittet :-) Så har jo faktisk trent litt grunnferdigheter idag tross alt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar