torsdag 2. september 2010

Jakttrening

Idag har Fanny fått seg et pass med jakttrening på A10:-) Per-Eirik var flink hjelpefører, og Maja var sekretær. For her jobber vi etter kriterieplaner og med loggføring... :-D

Målet med dagens trening var at Fanny ikke skal riste seg etter at hun har hentet dummy i vann, dvs før den er pent avlevert hos meg. Hvis hun gjorde ting hun ikke fikk lov til - knallet eller ristet seg - så sku Per-Eirik eller Maja ta dummyen ifra henne slik at hun mistet muligheten for belønning. Avstand fra meg til vann var ca 20m, og all apportering/markering foregikk mot vannet.

Kriterie 1) Dummy kastes ca 3-4 m fra vann: RRRRR = 100%
Kriterie 2) Dummy kastes ved vannkanten: RRRRR = 100%
(liten pause)
Kriterie 3) Dummy kastes i vann, ca 20-30 cm ut. Lyd 'pang' før dummy kastes: FRFRF = 40%, FRRRF = 60% (liten pause), RRFRR = 80%
Fanny feiler på at hun knaller. Hun springer ut når lyden blir lagt til, spesielt hvis Per-Eirik ser godt på henne før han sier 'pang'. Får likevel en fin fremgang, så pauser henne i bilen etter vi oppnått 80%. Et par ganger knaller hun også pga tid. Dvs jeg er veldig 'flink' til å si apport på akkurat 3 sek, så må bli flinkere til å begynne variere tiden :-)

Etter pause i bil, så begynner jeg på nytt om på kritere 3, og får da følgende resultat: RRRRR = 100%
Kriterie 4) Dummy i vann, ca 50cm ut. Lyd 'pang' før dummy kastes: FRRRR = 80%. Fanny reiser seg når Per-Eirik sier 'pang' uten å forlate siden min. Men vi er hard på knalling, så hun feiles også på det.. :-)
Kriterie 5) Dummy i vann, ca 1 m ut. Lyd 'pang' før dummy kastes: RRRR = 100%. Kjører kun 4 ganger siden det blir mye springing og vi enda ikke kommet til det vanskelige.. dvs å svømme og sen la vær å riste seg.
(liten pause)
Kriterie 6) Dummy i vann, akkurat så langt ut sånn at vannet nesten går over ryggen på henne, men hun trenger ikke å svømme. Lyd 'pang' før dummy kastes: RRRRR = 100%
Kriterie 7) Dummy i vann, akkurat sånn at hun må svømme. Lyd 'pang' før dummy kastes: FRRRR = 80%. Feiler på at hun slipper dummy og rister seg når hun har ca 10m igjen til meg. Jeg tar den ifra henne siden hun rister, og det hjelper det.. For uten dummy = ingen belønning! :-( Belønner hver gang hun svømmer og lar vær å riste seg med kong - moro moro! :-)

Er fornøyd med treningsøkten :-) Ikke minst de små pausene da jeg dekker henne - hun ligger godt og trygt og venter - flinka! :-) Synes også at Fanny har en fin fremgang i selve jakttreningen, spesielt i forhold til knalling. Etter pause i bilen så er det ikke noen problem å strekke tiden, uten hun har en mye bedre stadga. Og med kun 1 feil pga risting før avlevering, så må jeg jo være fornøyd med det... :-D Merker dog at avleveringen blir litt dårligere mot slutten. Vil tru at det beror på at hun begynner å være sliten - har blitt mange apporter i løpet av kvelden.. :-D Skal trene mer hold fast på dummy og, og det på land, men det får vi ta en annen økt. Artig å trene litt jakt igjen! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar