onsdag 1. september 2010

Hei hopp i galopp! :-)

Ser at jeg har vært litt sløv å blogge i det siste, men men.. Sånn er det av og til :-)

Siden sist så har Fanny fått gjort litt av hvert. Blandt annet så har vi vært i Sverige noen dager, der hun har fått gått blodspor for andre (?) gangen i år. Sophia, min søster, la ut et spor til oss, og Fanny-flinka håndterte det helt ypperlig :-) Dvs jeg lurte på hvis hun rotet litt på slutten, men det var bare Sophia som hadde funnet ut at hun sku gjøre det litt vanskelig, så hun hadde faktisk gått sånn.. :-) Fanny storkoset seg å gå spo igjen. Hadde veldig fin fart i begynnelsen, men etter første opphold så ble hun mye hetere og full bremsing var igjen et faktum.. Ja ja. Er jo greit å vite likevel at hun ikke har glemt sine spor-ferdigheter etter en sommer med stort sett rundering :-)

Vi fikk også trent litt lydighet. Trente endel på fri ved fot, og på mannekengen. Er imponert over mannekengen egentlig. Gikk 2 stk, og begge gikk veldig bra :-) Kun siste ståen som hun vart litt usikker, og bremset opp sakte. Hvilket igjen gjorde at jeg ble usikker og at hun dermed satte seg istedet for å stå, siden hun nok tolket det at jeg bremset til at stå nok sikkert ikke var det jeg var ute etter likevel.. Men jeg er uansett veldig fornøyd. Har kun kjørt den en gang tidligere (som jeg kan huske ihvertfall), og det er jo ikke akkurat slik at vi har trent så veldig mye med kommando i det siste.. :-)

Fikk også en økt med skuddtrening. Dette trenger vi veldig mye mer av.. Fanny synes at det er alt for morsomt med skudd, så enten knaller hun eller så blir det mye lyd. Men vi fikk likevel en fin fremgang, og et par ganger så var hun helt stille, om enn litt treig i den frivillige sitten når jeg stoppet.. Vi skal låne startpistolen fra klubben å trene mer på dette, for hun har alt for mye forventninger til skudd assa! Skudd betyr at snart kommer det en dummy flyvende som jeg kan hente - hurra!! Og med så høye forventinger så blir det lyd, og med lyd på jaktprøve.. ja da kommer vi ikke langt!

Hva har vi mer gjort da? Jo vi har vært i Sørreisa og trent sammen med Margareth/Jussi, Eva-Liz/Loke/Cornelia og Solan, samt Oddvar/Puma. Fikk veldig bra hjelp av Margareth til springmarsj, og spesielt med helomvending, så er kjempefornøyd med den treningen :-) Ellers så trente vi også endel overganger og holter, samt litt vendinger (mens Margareth kommanderte). Fikk også kjørt 2 fellesdekker som jeg også er veldig fornøyde med :-) Kjørte kun m synlig fører, men hun låg ihvertfall 2-3 min for hver dekk. Og det samtidig som hun var helt avslappet og fin :-) Ikke noe snegling over på de andre hundene for å ha kontroll over de, uten rolig, fin og avslappet fellesdekk. Akkurat som den skal være :-)

Ellers så har vi hatt en veldig fin trimtur rundt A10 idag, jeg, Lotta og Fanny. Har aldri gått på A10 noen gang før å møtt så mye folk, men jammen fikk ikke hundene mye god innkallingstrening! :-) Og råflinke var de! Normalt så er ikke mine hunder de flinkeste på å komme på innkalling hvis vi møter folk, syklister, joggere eller andre hunder, men idag så kom de som et skudd på hver plystring! :-) Må innrømme at jeg var rimelig forbauset at de snudde sånn på 5-øringen hver eneste gang, også de ganger som de faktisk begynt å springe mot de som kom! Heldigvis så hadde jeg deilig lungemos i lomma, så belønningen ble god den med :-) Ble skikkelig forbauset over hvor flinke de var. Positivt overrasket faktisk! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar