fredag 13. februar 2009

Kjegla og apportering

Igår på konkurranselydighetstreningen så hadde jeg bestemt meg for å prøve kjegla igjen. Begynte med å klikke henne stående ved kjeglen, før jeg gikk ut på ca 4 m avstand. Det gikk fint, og hun gikk frivillig ut å stilte seg ved kjegla, fra ulike vinkler inn til den :-) Men når vi økte avstanden til va 12-15 m, så ble det vanskeligere, og da ble det istedet masse snusing på bakken (var noe som luktet utrulig godt der nede i hjørnet assa..), så vi avbrøt etter litt venting, kjørte en på kortere avstand igjen og puttet frøkna i bilen :-)

Runde nr 2 så trente vi apport. Først bare frivillig plukke-opp-apporten - det gikk kjempebra. Vi fikk mange repitisjoner på kort tid :-) Etterhvert så utøket vi til å kjøre hele kjeden - først frivillig uten kommando, og så med kommando. Fanny har god fart ut, plukker opp fint, har dårligere fart inn (dog galopp hele veien..) og vil helst avlevere i front.. Så her har vi to momenter som vi må trene mer på - innkomst og utgangsstilling. Utgangsstilling har jo vært den grunnferdigheten som Fanny har hatt som nr 1 omtrent siden hun var liten, men etter at vi nå i vinter i stort sett har trent mye i front - og dermed har avbrutt hver forsøk på å komme i utgangsstilling - så ligger frivillig utgangsstilling laaaaangt ned på listen :-) Til og med halsing ligger ovenfor :-) Så vi må jobbe mer med frivillig utgangsstilling ja..

Idag belønnet jeg med pølse, kong og ball. Kongen er faktisk fortsatt interessant - tusen takk til Trondheim for det! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar