mandag 17. august 2009

Helgens strapatser :-)

I helga har vi vært på Senja å gått blodspor. Både lørdag og søndag :-)
Lørdagen så gikk Fanny kjempebra. Jeg var ganske nervøs når vi startet, men heldigvis så slipper det fort bare vi begynner å gå ute i skogen :-) Fanny sporet som en helt, og vi fann fort kløven. 12 min tok det bare :-) Dommeren skrøt over Fanny kjempemye - utrolig deilig tempo, veldig sporfast og nøye. Og jeg var utrulig god å lese henne! :-) Han var spesielt imponert over sportapsarbeid. Han hadde aldri sett en hund jobbe så bra og få sånn fart under sportap! Flinke jenta!! :-) På søndagen så sa han faktisk at hun var den beste hund han noen gang hadde gått bak, og hvis hun bare hadde hatt noen forstyrrelser i sporet så hadde hun fått HP.. Men vi var mer enn fornøyd med en 1 premie vi! :-)

Søndagen var jeg om mulig enda mer nervøs. Nå stod det jo tross alt om championatet.. Ny dommer, nytt spor og nye muligheter!! Fanny tar sporet, sjekker ut litt akkurat i begynnelsen og går avgårde. Litt hardere i tempo på søndagen - måtte bremse mer da, spesielt på slutten. Men hun er jo spornøye da og det var aldri i tvil om hvor sporet gikk. Dommeren sa at "hun sporer som en bayersk viltsporhund" hvilket tydeligvis var et godt skussmål :-) Hun fikk 1 premie også på søndagen så dermed er viltsporchampionatet i boks!! :-) Flinke jenta!! Ikke nok med det, men hun ble også prøvens andre beste hund begge dagene, og totalt helgas beste hund. Moro!! :-)



Søndagskveld dro vil til Rørbakkvannet og trente vannapport med fugl sammen med Rangvald, Ingeborg og Ingeborg. Moro!! :-) Fanny var het som bare det og peip masse, så det ble mye rotrening. Vi må trene enda mer på det assa, for Fanny blir så oppspilt å få hente ting på vannet.. Og hentet gjorde hun - om enn ikke hele veien inn :-) Et par meter fra land så slapp hun fuglen. Trur ikke at hun synes at de er noe særlige å bære på enda.. Fasaner har hun jo lært sier "AU!" så.. Men siste (hun fikk hente 3 ender) møtte jeg henne ute i vannet slik at hun da fikk levert den rett i hånden min så vi fikk en bra avsluttning likevel :-) Og hun tviler ikke å ta den uten i vannet - er bare når det begynner å bli grundt og hun må lyfte den opp ur vannet som hun syntes det var litt ekkelt. Mer trening så blir nok det så bra atte!! :-) Moro var det no i hvertfall, og den nye viltsporchampionen fikk feiret championatet sitt på en av de mest hyggelige måter hun kunne ha tenkt seg - nemmelig å få hente ting på vann!! :-) Fin avsluttning på en flott helg det!! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar