tirsdag 16. oktober 2012

Blandet trening!

I søndags så hadde vi fellestrening m Dogdiggers, og jentene fikk seg hele 7 økter hver! :-D Rimelig fornøyde var de resten av dagen, ved å både ha trent lydighet, agility og jakt.. :-) God søndag! :-)

Nå husker jeg ikke alt hva vi gjorde, siden det er noen dager siden, men dette er det jeg trur Fanny fikk :-)
Startet med plattformtrening på henne, hvor hun fikk ha plattform i front og på høyre side. Det er første gang som hun varierer mellom plattformene, og kommando på 'close' har vi enda ikke.. Men uansett så jobbet jeg mest med å få frem den frivillige forflyttningen mellom plattformene, og jeg må si meg fornøyd med økten :-) Vist var det litt frustrasjon første gangen før hun skjønte at hun kunne bytte, men etterhvert så fikk hun det no til sånn passe ihvertfall :-) Prøver å legge på kommandoen og, samtidig som hun gjør det, og det fungerer jo fint på front (dit har hun ikke noen problemer med å gå), men litt verre på close (den sitter foreløpig veldig mye lengre inne.. Men jeg er fornøyd med øktene, fin fremgang å spore og det er jo det viktige :-)

Fanny fikk seg også en plattformøkt på sittplattformen, hvor vi trener sitt og bli. Hun sitter stødig på denne, og tåler relativt store forstyrrelser når jeg er på nært hold (kaste leker, godbit osv), men vi har ikke kommet oss så langt unna enda. Skal begynne å jobbe på avstand her..

Fellesdekk fikk hun også, og da breved Lotte (storpuddel) som hun egentlig har brukt å kaste et skjevt øye til. Men ikke i søndags - flink jente :-) Trente ikke på avstand, men stod nært hele tiden, samt at jeg beveget meg rundt og stilte meg ved siden hennes uten at hun sku sette seg opp. Hun har en tendens til å sette seg så snart jeg kommer opp ved siden hennes, men hun gjorde det ikke mer en en gang under denne økta, så er fornøyd også her :-)

Jakt kjørte vi også, og da feltsøk. Her fikk de økt vanskelighetsgraden ved at jeg sendte de ut i søk når jeg hadde den veien vi har brukt å trent litt dirigering på rett frem, og myren hvor vi egentlig bruker ha søket vårt var på høyre side. Det er tydelig at Fanny har et bilde om feltet, for når jeg sa søk, så gav hun seg i en gang avgårde ut på myren for å søke der (hvilket for så vidt var greit, 2 dummyer låg jo også her..). Hun viste også tydelig at veien er et bilde for dirigering, for her sprang hun rett ut, og så rett tilbake igjen.. Etterhvert så kom hun seg over også på venstre side, og jammen så fann hun ikke de 2 dummyene som var der  - flink jente! :-) Hun og Lotta fikk søke annen hver dummy, så mens Fanny ventet på tur, så hadde jeg Line til å stå å trene rotrening med henne på sidelinjen (for å få ned lyd og stress) hvilket fungerte veldig bra. Ingen lyd iflg Line :-)

Agility kjørte vi også - 2 økter med slalom. Her har jeg nå 4 pinner, og de står på ca kl 13 begge to når vi avslutter. Fanny hadde et par ganger i begynnelsen som hun sprang utenfor de to første, men når ingen ball kom så skjerpet hun seg fint :-) Siste økten så merket jeg fint at hun begynte å være ferdig trent. Dvs hun sprang bra ut, men brukte mere tid på tur tilbake med ballen igjen. Er nok ikke så lenge igjen til løpetid, for søndagen bestod av mye snusing og markering gitt.. :-) Gi det en 3-4 uker så tenker jeg at vi har 2 løpetisper i hus :-) Men uansett så er jeg fornøyd også her - hun hadde fin fremgang ihht slalomen, hvilket vi ikke har jobbet med på en stund. Flink jente :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar