onsdag 12. august 2009

Mer jakttrening.. og et blodspor! :-)

Burde jo egentlig trene masse på grunnferdighetene siden vi snart skal på siste helgesamlingen på klikkertrenerutdannelsen. Men for tiden så er jakt mest moro, så det er no det vi trener! :-)

Igår var vi på Elvenes og trente. Ble dirigering etter veien, og det gikk vel si som så. Er ikke helt fornøyd. Fanny hadde alt for mye energi, og når hun blir så het så piper hun lett hvilket jo da ikke er så bra på jakt.. Så ble endel rotrening og på lille tøtta :-)

Idag har vi også trent jakt - nå ved Abborrvannet. Vi fortsatte på dirigeringstrening men brukte kun 1 dummy denne gangen untatt før på slutten da vi hadde 2. Må få henne til å skjønne at hun skal gå rett frem først og fremst, så synes det er nok med en. Det gikk mye bedre idag enn i går, kun 2 små pip helt i begynnelsen og bedre linje ut. Så er mer fornøyd idag :-)

Etterpå så la vi ut et felt med 6 dummyer. Vi la det ut på et jorde, og det er nok det største felt Fanny har gått noen gang.. Feltsøket gikk ikke så bra - Fanny sporet mye etter der vi hadde gått, og ellers så synes jeg at hun søkte uregelmessig. Stoppet etter hun hadde funnet 2 dummyer siden jeg ikke ønsket å kjøre henne helt tom, så fikk Moria finne de andre :-) Hun fann 3, og så plukket vi inn den siste.

Etter endt jakttrening så var det dags for blodspor som Per-Eirik lagt ut tidligere idag. Fanny gikk i et utrulig behagelig tempo, så vi må nok kanskje trene henne litt mer før vi går spor fremover. Hun gikk sporet bra og er kjempefornøyd med det. Hvis hun no bare går sånn i helgen så går det kjempebra! :-) Kanskje jeg må stå opp kjempetidlig å trene litt feltsøk først? :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar