tirsdag 18. september 2012

Plattformtrening!

Jeg og Lotta går akkurat nå Plattformkurs hos Canis i Harstad (Marit og Leif Ole), hvilket er veldig moro :-) Vi storkoser oss på kurs, og tross at dette kurset blir for Lottisplottis, så må selvfølgelig også Fanny få litt plattformtrening her hjemme :-) Sist søndag så var treningsplan og loggføring på planen, og jeg må si at jeg var rimelig tom i hodet etter 5 dager med knallhodepine.. :-/ Men men, det gikk kanskje ikke så bra, men det gikk no på et vis :-)

Men nok om Lotta! :-)
Vi har altså hjemmelekse i å lage kriterieplaner, og loggføre disse. Idag så jobbet jeg med kriterie 2 (komme opp på plattform m alle 4), 6 (Stå på plattform i ulike posisjoner)  og 10 (legge kommando på posisjonene) på Fanny. Slik gikk det:

Kriterium 2:
Komme opp på plattformen med alle 4 poter fra ulike vinkler (variere 90-180-270). Klikk for stå på plattform. Belønn i posisjon + ut i den vinkel som jeg vil hun skal komme opp fra neste gang.
Resultat: RRFRR RRRRRR
Kommentar: Feiler med at hun ramler av, men går så tilbake opp igjen fra ny vinkel :-)

Kriterium 6:
Stå på plattform i ulike posisjoner. Hunden står stille mens fører flytter seg til ulike posisjoner. Belønning i posisjon + ut.
Resultat:
Del kriterium 1) Stå i front: RRRRR.
Del kriterium 2) Stå på venstre side: RFRFR.
Del kriterium 3) Stå på høyre side: RRFFR.
Del kriterium 4) Stå bak: RFRRR RRRRR
Kommentar: På venstre side så feiler hun ved å sette seg. Kommer hvis jeg er for treig til å klikke. På høyre side så feiler hun ved å sette ned sin høyre bakfot. Den kommer opp igjen når belønning uteblir. Når jeg står bak så feiler hun ved at hun snur seg rundt mot meg. Fokus er bakover. Andre runden har jeg ball som avstandsbelønning forran og da har hun alle rett og kun fokus fremover.

Kriterium 10:
Sette kommando på de enkelte posisjonene. Klikk og belønn i posisjon + ut (frem eller bak). Legg kommando på når hun kommet opp i posisjon.
Resultat:
Front
: RRRRR (kaster bak Fanny for å få ny posisjon)
Heel: RFRRR (kaster fremfor Fanny for å få ny posisjon)
Close: RFRRF FRRRR (kaster bak Fanny for å få ny posisjon)
Kommentar: Heel - hun feiler ved at hun setter seg (får da ikke kommando). Close:Feiler ved at hun lar høyre bak være igjen på bakken (får da ikke kommando). Kommer opp med siste poten hvis jeg avventer litt.

Avsluttende kommentarer: Fanny er veldig ivrig på plattformen og vet absolutt at det lønner seg å komme opp på den :-) Av og til litt vel ivrig slik at hun ramler av eller ikke får med seg alle føtter i en gang, hvilket da gjelder høyre bakfot og når hun er i posisjon Close. Hvis jeg avventer litt så kommer siste bakfoten også opp. Hun står litt skjevt i Close, så det er nok grunnen til at høyre bakfot havner utenfor. Sliter litt med utgangsstilling når hun er i posisjon Heel, spesielt hvis jeg er for treig til å klikke :-) Kanskje litt tidlig å introdusere kommando enda, men siden hun kun får det når hun står i den posisjon som er rett, så anser jeg det ikke som så farlig :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar